nieuws

Zeshonderd nieuwe woningen in Hengelo

bouwbreed Premium

hengelo – In de nieuwbouwwijk Langeler Erve-EMGA bouwt de gemeente Hengelo zeshonderd woningen, die deel uitmaken van het masterplan Hart van Zuid. De Architectengroep uit Amsterdam stelde een stedenbouwkundig plan op dat een mix is van laagbouw, woningen met tuinen en gestapelde huizen. Een deel van het gebied is aangemerkt als industrieel erfgoed. Het gaat […]

hengelo – In de nieuwbouwwijk Langeler Erve-EMGA bouwt de gemeente Hengelo zeshonderd woningen, die deel uitmaken van het masterplan Hart van Zuid. De Architectengroep uit Amsterdam stelde een stedenbouwkundig plan op dat een mix is van laagbouw, woningen met tuinen en gestapelde huizen. Een deel van het gebied is aangemerkt als industrieel erfgoed.

Het gaat om de voormalige bontweverij Insulinde, dat wordt omgebouwd tot zeven woon- en werkeenheden, en de voormalige pijpenbuigerij van Stork. Hier komen een appartementencomplex en parkeergarage. Meerdere architecten werken het stedenbouwkundig plan verder uit.

Hengelo verwacht dat de woon- en werkeenheden van de bontweverij als eerste in de verkoop gaan (januari 2006). Enkele maanden later volgen de eerste 34 woningen en 41 appartementen.

Reageer op dit artikel