nieuws

Windmolenpark De Horn in gebruik

bouwbreed

twisk – Het nieuwe windpark De Horn bij Twisk (West Friesland) is in gebruik. Het park gaat 4,8 megawatt stroom per jaar leveren. Hiermee wordt de landelijke taakstelling voor Noord-Holland – 205 megawatt geplaatst vermogen in 2010 – overtroffen, vijf jaar eerder dan gepland.  Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besluiten daarom de eigen taakstelling te verhogen […]

twisk – Het nieuwe windpark De Horn bij Twisk (West Friesland) is in gebruik. Het park gaat 4,8 megawatt stroom per jaar leveren.

Hiermee wordt de landelijke taakstelling voor Noord-Holland – 205 megawatt geplaatst vermogen in 2010 – overtroffen, vijf jaar eerder dan gepland.  Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besluiten daarom de eigen taakstelling te verhogen tot 300 megawatt in 2007. Hiermee kunnen jaarlijks circa 210.000 huishoudens, een stad van 450.000 inwoners, van schone stroom worden voorzien.

Reageer op dit artikel