nieuws

Van den Ende versmelt theater met bouw

bouwbreed Premium

amsterdam – Theaterproducent Joop van den Ende heeft woensdag een nieuw, uniek bedrijf gelanceerd. Daarin richt hij zich samen met vastgoedontwikkelaar Trimp & Van Tartwijk niet alleen op theater, maar ook op wonen, werken, winkelen, uitgaan, studeren en consumeren in de directe omgeving. Beide partners ondertekenden woensdag het contract voor de onderneming die de naam […]

amsterdam – Theaterproducent Joop van den Ende heeft woensdag een nieuw, uniek bedrijf gelanceerd. Daarin richt hij zich samen met vastgoedontwikkelaar Trimp & Van Tartwijk niet alleen op theater, maar ook op wonen, werken, winkelen, uitgaan, studeren en consumeren in de directe omgeving.

Beide partners ondertekenden woensdag het contract voor de onderneming die de naam Living City Property Performance krijgt.

Het bedrijf heeft in eerste instantie zijn ogen gericht op de Zuidas, een prestigieus bouwproject in Zuid-Amsterdam. Het bedrijf heeft een gebied van 120.000 vierkante meter ter beschikking, liet Van den Ende weten. Hier komt een omvangrijk musicaltheater, dat evenals het Circustheater in Scheveningen 800.000 bezoekers per jaar moet trekken. Het futuristisch uitziende theater moet 53 meter hoog worden en biedt 1925 zitplaatsen.

Daaromheen willen de partners een hotel, parkeergarages, winkels, woningen, horecagelegenheden en kantoorruimte bouwen. Ook de ROC-school met 5000 leerlingen wordt nauw betrokken bij het omvangrijke project, dat eind 2008, begin 2009 klaar moet zijn. Over de kosten is niets bekend.

Reageer op dit artikel