nieuws

Uitbreiding vliegveld ongewenst

bouwbreed Premium

lelystad – Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft bijna negenhonderd bezwaren ontvangen tegen de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport.

Lelystad Airport wil de start- en landingsbaan verlengen naar 2100 meter en een nieuwe passagiersterminal bouwen. Hierdoor kunnen vliegtuigen als de Fokkers 70 en 100 en de Boeing 737 landen op het vliegveld. Voor grote toestellen als de Boeing 747 is in de groeiplannen geen plaats.

Directeur L. Oude Weernink gaat uit van maximaal 40.000 vluchten. Dat betekent dat jaarlijks ongeveer drie tot vier miljoen passagiers Lelystad Airport aandoen.

De groeiplannen van de luchthaven stuiten op fikse bezwaren van omwonenden en milieuorganisaties. Het gemeentebestuur van Lelystad heeft ook zorgen. Volgens wethouder T. van der Zwan is het gemeentebestuur niet tegen de uitbreiding maar wil het niet dat er vliegtuigen over de stad vliegen. Lelystad moet vooral een rustige stad blijven, aldus de wethouder.

Reageer op dit artikel