nieuws

Ubbink wil graag steentje bijdragen aan beter milieu

bouwbreed Premium

den haag – Toeleverancier Ubbink gaat intensief samenwerken met Natuur en Milieu. Ubbink wil met de ontwikkeling van nieuwe energiezuinige en duurzame producten een steentje bijdragen aan een beter milieu en verplicht zich met de ondertekening dit proces te versnellen.

Voor Ubbink is duurzaam ondernemen een belangrijk item. Directeur M. Beijer: “Bij het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuwe methoden zijn mens en milieu belangrijke uitgangspunten. Ons moederbedrijf heet ook niet voor niets Centrotec Sustainable.” Een voorbeeld daarvan is Ubiflex, de nieuwe standaard in waterdichte lagen. Deze toepassing maakt het werken met lood in de bouw overbodig.

Onder de naam Economie Light werkt Natuur en Milieu sinds 2000 intensief samen met vooruitstrevende bedrijven om een duurzame manier van produceren tot stand te brengen. Streven is tientallen procenten energiebesparing en in grote mate overschakelen op mens- en milieuvriendelijke grondstoffen. Met de drie nieuwe bedrijven is de groep van Economie Light-bedrijven uitgegroeid tot elf waaronder zich ook Unidek en K3 Industriezand bevinden. De bedrijven ontwikkelen samen met Natuur en Milieu een praktische aanpak om een duurzame bedrijfsvoering en productontwikkeling en een efficiënte omgang met energie en materialen te realiseren.

Reageer op dit artikel