nieuws

Ruzie over werktent Moerdijk duurt voort

bouwbreed

moerdijk – Het conflict over de mobiele werktent die wordt gebruikt bij het aanbrengen van hogesterktebeton op de Moerdijkbrug woedt voort. De gemeenten Moerdijk en Dordrecht eisen een aanvraag voor een bouwvergunning om de veiligheid te kunnen toetsen, maar Rijkswaterstaat vindt dat niet nodig. Zowel in Dordrecht als in Moerdijk zijn begin deze maand hoorzittingen […]

moerdijk – Het conflict over de mobiele werktent die wordt gebruikt bij het aanbrengen van hogesterktebeton op de Moerdijkbrug woedt voort. De gemeenten Moerdijk en Dordrecht eisen een aanvraag voor een bouwvergunning om de veiligheid te kunnen toetsen, maar Rijkswaterstaat vindt dat niet nodig. Zowel in Dordrecht als in Moerdijk zijn begin deze maand hoorzittingen geweest voor de beroeps- en bezwaarcommissies. De uitspraken worden binnen een paar weken verwacht.

Moerdijk kondigde aan bestuursdwang uit te oefenen en de tent af te laten breken op kosten van Rijkswaterstaat als er niet alsnog een bouwvergunning werd aangevraagd. Zover is het niet gekomen, want de tent staat nu op Dordrechts grondgebied. Daar wacht de gemeente eerst de uitspraak van de bezwaarcommissie af.

Op het Moerdijkse deel van de brug zijn de werkzaamheden voor dit jaar klaar voor de rijrichting Moerdijk – Dordrecht. In het voorjaar wordt met de andere rijbaan begonnen en komt de tent weer op Moerdijks grondgebied. Volgens de Moerdijkse wethouder C. Punt zal de gemeente dan weigeren om toe te staan dat de tent wordt opgebouwd.

Reageer op dit artikel