nieuws

Ruim 1200 extra banen voor jongeren in bouwsector

bouwbreed

DEN HAAG – De Taskforce Jeugdwerkloosheid en MKB Nederland hebben in anderhalf jaar tijd ruim twaalfhonderd jeugdbanen in de bouw gerealiseerd. Dat is 5 procent van het totaal aantal gecreëerde banen voor jongeren.

In totaal heeft de Taskforce, die twee jaar geleden in het leven werd geroepen door de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs om de jeugdwerkloosheid aan te pakken, 24.218 jongeren aan een baan geholpen. Daarmee is de doelstelling van 22.500 leer- en werkplekken voor dit jaar ruimschoots gehaald. Voor het einde van deze kabinetsperiode moet het project 40.000 werkplekken voor jongeren realiseren.

Voorzitter H. de Boer van de taskforce is tevreden over de tussenstand. Toch ziet hij nog knelpunten. Volgens hem is vooral het hoge aantal voortijdige schoolverlaters een probleem. Ook is er een gebrek aan inzicht in zowel de vraag naar stageplaatsen en het aanbod door bedrijven en instellingen.

De bouwwereld doet het volgens De Boer naar verhouding erg goed. “Zij lopen vooraan met het aanbieden van goede leer- en werkplekken. Daar moeten ze mee door blijven gaan.”

Reageer op dit artikel