nieuws

Polen benut Europese structuurfondsen niet

bouwbreed Premium

warschau – Sinds de toetreding tot de Europese Unie heeft Polen slechts 3,2 procent de beschikbare steun uit de Europese structuurfondsen benut. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Economische Zaken. Het gaat om steun uit de structuurfondsen die beschikbaar is tussen 2004 en 2006. Van de steun voor de regionale ontwikkeling is slechts […]

warschau – Sinds de toetreding tot de Europese Unie heeft Polen slechts 3,2 procent de beschikbare steun uit de Europese structuurfondsen benut. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Economische Zaken.

Het gaat om steun uit de structuurfondsen die beschikbaar is tussen 2004 en 2006. Van de steun voor de regionale ontwikkeling is slechts 2,2 procent benut en van de 1,2 miljard euro steun voor de infrastructuur is nog helemaal niets gebruikt.

Een belangrijk probleem ligt bij de coördinatie tussen de verschillende departementen die het niet klaarspelen om gezamenlijke projecten in te dienen. “De nieuwe Poolse regering moet nu snel actie ondernemen anders kan de EU mogelijk het budget voor Polen in de jaren 2007 tot 2013 gaan begrenzen”, aldus minister Gesicka voor regionale steun in Polen.

Het nieuwe EU-lid zou daardoor mogelijk 8 miljard euro per jaar kunnen mislopen. Gesicka heeft inmiddels contact gezocht met de Poolse transportminister Polaczek om de problemen op te lossen.

Reageer op dit artikel