nieuws

LME werkt aan staal-termijncontracten

bouwbreed

londen – De London Metal Exchange (LME) werkt aan termijncontracten voor staal. Staalhandelaren en inkopers dekken daarmee de risico�s van prijsfluctuaties af. In eerste instantie komen er referentieprijzen voor zes soorten staal. De LME kijkt na een jaar of die �benchmarks� voldoende vertrouwen in de staalsector hebben opgebouwd en beslist dan of er op basis […]

londen – De London Metal Exchange (LME) werkt aan termijncontracten voor staal. Staalhandelaren en inkopers dekken daarmee de risico�s van prijsfluctuaties af.

In eerste instantie komen er referentieprijzen voor zes soorten staal. De LME kijkt na een jaar of die �benchmarks� voldoende vertrouwen in de staalsector hebben opgebouwd en beslist dan of er op basis van die richtprijzen termijncontracten voor staal komen.

Op de LME wordt al gehandeld in termijncontracten voor de belangrijkste non-ferro metaalsoorten. Sinds dit jaar zijn daar contracten voor twee soorten plastics aan toegevoegd. De ontwikkeling van de staalhandel gebeurt in twee fasen, omdat er geen geloofwaardige referentieprijzen voor staal bestaan. Het gaat om benchmarks voor �hot rolled coil� in de VS, Europa en het Verre Oosten en voor billets in Turkije, VS en het Verre Oosten.

Reageer op dit artikel