nieuws

Grote opknapbeurt voor duinen

bouwbreed Premium

DRIEBERGEN – Staatsbosbeheer gaat de komende vijf jaar flink investeren in een opknapbeurt van de Nederlandse duinen. In totaal wordt 5 miljoen euro uitgetrokken voor herstel van de zeewering van Texel tot in Zeeland. De Europese Unie neemt daarvan 2 miljoen voor zijn rekening. Staatsbosbeheer wil op verschillende manieren de oude duinnatuur terugbrengen. Op sommige […]

DRIEBERGEN – Staatsbosbeheer gaat de komende vijf jaar flink investeren in een opknapbeurt van de Nederlandse duinen. In totaal wordt 5 miljoen euro uitgetrokken voor herstel van de zeewering van Texel tot in Zeeland. De Europese Unie neemt daarvan 2 miljoen voor zijn rekening.

Staatsbosbeheer wil op verschillende manieren de oude duinnatuur terugbrengen. Op sommige plekken zal dat via plaggen gebeuren, terwijl elders juist nieuwe openingen weer voor meer wind en zee-invloeden moeten zorgen.

De duinen hebben op veel plekken de afgelopen jaren schade opgelopen. Vooral verdroging, vermesting en het gebrek aan ruimte voor natuurlijke invloeden van zee en wind zijn boosdoeners, zo verklaarde een woordvoerder.

Een deel van het werk wordt de komende tijd aanbesteed.

Reageer op dit artikel