nieuws

Groningse lighthouses komen in serieproductie

bouwbreed Premium

groningen – De introductie van Lighthouses in de binnenstad van Groningen krijgt een landelijk vervolg. Initiatiefnemer en ontwikkelaar Vlasblom Projectontwikkeling BV uit Groningen heeft een contract getekend met De Meeuw Bouwsystemen BV uit Oirschot om de Lighthouses in serie te gaan produceren.Vlasblom wil de experimentele dakwoningen introduceren in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Over de grens wordt gekeken naar Rome en Parijs. Ook in bakermat Groningen wil Vlasblom, in het kader van de Intense Stad, meer Lighthouses neerzetten.

In december 2004 werden met een hoge kraan vier prototypen van de miniwoningen (50 vierkante meter binnenruimte) geplaatst op het dak van een bestaand huis aan de Rabenhauptstraat nabij het station.

Het fenomeen Lighthouse staat voor �wonen op het tweede maaiveld� en is ontstaan uit de grote vraag naar kleine en comfortabele woningen in onbenutte ruimten in de binnensteden. De laatste pilot-woning in Groningen is vorige week verkocht.

De prototypen van het Lighthouse-project zijn ontworpen door DAAD Architecten uit Beilen. De prefab woningen zijn geassembleerd bij werkvoorzieningschap Alescon in Hoogeveen. Doelgroep van de dakwoningen zijn alleenstaande 30-plussers, jonge stellen zonder kinderen, studenten en mensen die graag in de stad een pied à terre willen.

Reageer op dit artikel