nieuws

Gezamenlijk plan sloop en verbouw zorgcomplex

bouwbreed Premium

kerkrade – De gemeente Kerkrade, Woningcorporatie Wonen Heerlen en Zorggroep Meander werken aan een plan voor de herstructurering van de vier woontorens in Eygelshoven en de realisatie van een zorgcentrum.

Het plan voorziet in zowel sloop als renovatie van de bestaande woningen en in de bouw van nieuwe woningen. Er komen bovendien zes groepswoningen voor 36 psychogeriatrische patiënten, met bijbehorend zorgcentrum.

Van de vier torens in de huidige situatie, worden drie torens volledig gerenoveerd. Eén toren wordt gesloopt. Twee van de te renoveren torens krijgen negentien appartementen in plaats van de huidige twintig, in één toren komen tien woningen. Vlakbij bedachten de planmakers twee nieuwe complexen waar 37 woningen moeten komen.

De 36 groepswoningen voor psychogeriatrische patiënten worden rondom de torens gerealiseerd, op het niveau van de begane grond. In de torens wordt dit niveau niet gebruikt voor bewoning, maar als entree- en bergingsruimte. Op de daken van de groepswoningen komt een graslandschap, waardoor de bewoners van de torens op een parkachtige omgeving uitzien.

De groepswoningen omvatten individuele kamers en gezamenlijke woonkamers en keukens. Deze woningen zijn rondom een patio gesitueerd en zullen via een ingang in het zorgcentrum te bereiken zijn. Ook de vier woontorens zijn via eigen ontsluitingen bereikbaar.

Met de uitvoering van de plannen wordt naar verwachting einde 2006 begonnen. Twee jaar later kan de bouwer de eerste woningen opleveren.

Reageer op dit artikel