nieuws

Etap K1-noodverlichting past overal in het gebouw

bouwbreed

breda – Etap uit Breda heeft met de K1 een nieuwe serie noodverlichtingsarmaturen. Door de uitgebreide montagemogelijkheden en diverse lichtbronnen kunnen de armaturen op elke plaats in een gebouw worden aangebracht.

Door het uitgebreide gamma van de K1 kan een gebouw worden voorzien van dezelfde stijl noodverlichting. In meer representatieve ruimten zijn optioneel decoratieve kopstukjes aan te brengen, die een extra accent geven.

Zonder gereedschap te gebruiken of de armatuur te openen, klikt de K1 vast op de montageplaat. Dit bespaart volgens Etap tot 20 procent op de installatietijd. Een armatuur hangt moeiteloos recht doordat het afstelsysteem oneffenheden op het wandoppervlak corrigeert.

De speciaal ontworpen fresnellens zorgen voor een breedstralende lichtverdeling in de vluchtweg- en anti-paniekverlichting. Zo kunnen bij een gemiddelde plafondhoogte van 2,8 meter de armaturen tot 13 meter uit elkaar hangen om 1 lux op de vluchtweg te krijgen. Voor anti-paniekverlichting volstaat één armatuur om een oppervlakte van 110 vierkante meter te voorzien van 0,5 lux. De signalering is naar keuze al dan niet permanent en voorzien van een enkel- of dubbelzijdige indicatie.

Voor de signalering kan men kiezen voor een eenvoudig te verwisselen pictogram op kunststoffolie die achter de koepel wordt geplaatst of voor een op plexiplaat gedrukt pictogram, opgehangen onder de koepel.

Voor kleine ruimten is er een armatuur dat door een extra opalen folie een diffuus licht verspreidt.

Alle armaturen hebben de vernieuwde automatische zelftest (European Safety Test) die voldoet aan EN50172. Dit maakt controle en onderhoud eenvoudig, aldus Etap.

De Etap K1-noodverlichting.

Reageer op dit artikel