nieuws

En Pandora zal zij gaan heten

bouwbreed

rotterdam – De tunnelboormachine (tbm) die de Statentunnel gaat boren heeft gisteren de naam Pandora gekregen. De naam is gekozen uit meer dan honderd inzendingen. Gisteren gaven minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en de Rotterdamse wethouder Hulman het startsein voor het boren van de Statentunnel, het 2,4 kilometer lange ondergrondse tracé van de Randstadrail. […]

rotterdam – De tunnelboormachine (tbm) die de Statentunnel gaat boren heeft gisteren de naam Pandora gekregen. De naam is gekozen uit meer dan honderd inzendingen.

Gisteren gaven minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en de Rotterdamse wethouder Hulman het startsein voor het boren van de Statentunnel, het 2,4 kilometer lange ondergrondse tracé van de Randstadrail. Tijdens de plechtigheid waarbij deken A.J.L.M. Bosman de inzegeningen verrichtte, onthulden B.J. Bruins, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van stadsgewest Haaglanden en P.G. Peters, directeur RET de naam van de tbm: Pandora.

De naam die traditiegetrouw vrouwelijk is, verwijst naar de Grieks mythologische Pandora, de eerste vrouw die werd geschapen uit aarde en water door Hephaestus, de god van het vuur. Aanvankelijk was het een metalen beeld, maar het was zo mooi dat oppergod Zeus besloot het leven te schenken. Maandag komt Pandora andermaal tot leven als de boorwerkzaamheden definitief beginnen.

Reageer op dit artikel