nieuws

Duizend woningen in Echt-Susteren

bouwbreed Premium

echt-susteren – De Limburgse gemeente Echt-Susteren laat de komende tien jaar ruim duizend nieuwe woningen bouwen. De gemeente verwacht een sterk groeiende vraag naar nieuwbouw als gevolg van de aanleg van een bovenregionaal bedrijventerrein bij de aansluiting van de nieuwe A73-Zuid op de A2 bij Echt. Het nieuwe handelsterrein krijgt een omvang van 70 hectare […]

echt-susteren – De Limburgse gemeente Echt-Susteren laat de komende tien jaar ruim duizend nieuwe woningen bouwen. De gemeente verwacht een sterk groeiende vraag naar nieuwbouw als gevolg van de aanleg van een bovenregionaal bedrijventerrein bij de aansluiting van de nieuwe A73-Zuid op de A2 bij Echt.

Het nieuwe handelsterrein krijgt een omvang van 70 hectare en schept 3000 nieuwe banen. Een analyse van de woningmarkt doet verwachten dat een kwart van de nieuwe werknemers in Echt wil wonen. Los daarvan bestaat er al een prognose van het ministerie van VROM dat de komende tien jaar ruim 400 woningen moeten worden gebouwd in de gemeente.

De gemeente wil niet meer in de hoogte, maar vooral gelijkvloers bouwen. De nieuwbouw is vooral gericht op starters, jongeren en ouderen. Daarbij wordt ook gedacht aan de verbouwing van een groot leegstaand klooster in het kerkdorp Koningsbosch tot kleine wooneenheden.

Reageer op dit artikel