nieuws

College overleeft motie om Fortuna

bouwbreed

geleen – Het college van B en W van Sittard-Geleen heeft ternauwernood een motie van wantrouwen overleefd. Die was ingediend door de VVD, omdat twee CDA-wethouders de raad onjuist en veel te laat informeerden over de schulden van voetbalclub Fortuna. Beide wethouders hielden de wetenschap dat de voetbalclub nog schulden had, willens en wetens voor […]

geleen – Het college van B en W van Sittard-Geleen heeft ternauwernood een motie van wantrouwen overleefd. Die was ingediend door de VVD, omdat twee CDA-wethouders de raad onjuist en veel te laat informeerden over de schulden van voetbalclub Fortuna.

Beide wethouders hielden de wetenschap dat de voetbalclub nog schulden had, willens en wetens voor zich. Een van hen zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een contract over de verdere uitbouw van het Fortuna-stadion. Die handtekening mocht hij alleen zetten als de voetbalclub zeker geen schulden meer had. Die had de club wel en dat verzweeg de wethouder.

Voor de oppositie reden om het opstappen van het college te eisen, maar de coalitie hield de wethouders de hand boven het hoofd. De VVD wees er op dat wethouder Hanssen door zijn handtekening te zetten te kwader trouw handelde en hoofdelijk aansprakelijk is voor de financiële gevolgen. Het college, gesteund door de meerderheid van de raad, besloot garant te staan voor eventuele schadeclaims.

Reageer op dit artikel