nieuws

Bouwtak Siemens ziet winst met 181 miljoen stijgen

bouwbreed Premium

münchen – De winst van de bouwtak van het Duitse industriële conglomeraat Siemens is het afgelopen jaar naar 181 miljoen euro gestegen. In vergelijking met het voorgaande jaar ligt het netto resultaat daarmee in 2005 tweederde hoger. De groei dankt het bedrijfsonderdeel voornamelijk aan de gunstige ontwikkelingen op de beveiligingsmarkt.

De omzet van de bouwspecialisten bij Siemens nam in het afgelopen gebroken boekjaar in vergelijking met 2004 met 4 procent toe en steeg naar 4,4 miljoen euro. De omvang van de orderportefeuille nam bij het bedrijfsonderdeel met eenzelfde percentage toe en groeide naar 4,5 miljoen euro.

In vergelijking met het hele concern blijft de opdrachtenstroom bij de bouwdivisie achter. De omvang van de orderportefeuille nam het afgelopen boekjaar, dat bij Siemens van september tot september loopt, met 11 procent toe en steeg naar 83,8 miljard euro. De omzet van het concern nam met 7 procent toe en kwam uit op 75,5 miljard euro.

Siemens schrijft voor het afgelopen jaar een winst in de boeken van 4,7 miljard euro, in vergelijking met een jaar eerder ligt het nettoresultaat daarmee 10 procent lager. De dalende winstcijfers komen grotendeels voor rekening van de activiteiten op het gebied van telecommunicatie en het bedrijfsonderdeel Business Services. Siemens Communications dat in de ict-markt actief is, slikte het afgelopen jaar een winstdaling weg van 36 procent.

Reageer op dit artikel