nieuws

Bouwplan appartementen in televisietoren gehinderd

bouwbreed Premium

roermond – De Roermondse projectontwikkelaar Muermans heeft problemen gekregen met zijn plannen om in de Roermondse televisietoren woningen te bouwen.

KPN stelt zulke hoge eisen, dat er volgens Muermans te veel risico�s aan kleven. Ook blijkt het vertimmeren van de toren duurder dan gedacht. Muermans wil behalve de zendmast in Roermond ook die in Den Haag verbouwen tot appartementencomplex. Maar KPN eist onder meer dat hij ook de schakelstations overneemt.

Muermans laat zich niet weerhouden door de hoge eisen van KPN en stelt zijn plannen bij. Hij situeert nu 66 appartementen in de Roermondse toren in plaats van de eerder bedachte 57. Rond de toren zouden dan twaalf lagen van vier woningen, vier van drie en drie van twee bovenin moeten worden gebouwd, aldus Muermans. Binnen een halfjaar wil hij duidelijkheid krijgen of deze plannen haalbaar zijn.

Een klein jaar geleden presenteerde Muermans zijn plannen voor de verbouwing van tv-torens aan minister Dekker, die enthousiast reageerde. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat tien van de 25 zendmasten in Nederland geschikt zijn voor de bouw van appartementen en/of kantoren.

Reageer op dit artikel