nieuws

Boete voor graffiti op gebouw Calatrava

bouwbreed Premium

milwaukee – Bij het bekladden van een bijzonder gebouw loopt de dader in de VS een gerede kans om een flinke straf te krijgen, zeker als het een gebouw van architect Santiago Calatrava betreft. Twee mannen uit Milwaukee zijn veroordeeld tot twee maanden cel, een taakstraf van 150 uur en een boete van 2.709 dollar […]

milwaukee – Bij het bekladden van een bijzonder gebouw loopt de dader in de VS een gerede kans om een flinke straf te krijgen, zeker als het een gebouw van architect Santiago Calatrava betreft. Twee mannen uit Milwaukee zijn veroordeeld tot twee maanden cel, een taakstraf van 150 uur en een boete van 2.709 dollar voor het bekladden van het plaatselijk museum. De relatief hoge straf was uitgesproken omdat het museum, een ontwerp van Calatrava, één van de iconen van de stad is. De mannen, respectievelijk 25 en 26 jaar oud dachten dat ze met de graffiti een kunstzinnige bijdrage aan het glimmende spierwitte gebouw leverden.

Reageer op dit artikel