nieuws

Silicafume in glas houdt straling tegen

bouwbreed Premium

düsseldorf – Interver Special Glass in Meggen, Zwitserland, produceert nieuwe soorten gelaagd glas dat de straling van brand tegenhoudt. Een voorbeeld is Interflam 120, slechts 3 millimeter dik, dat meer dan twee uur weerstand biedt aan vuur van ruim 1000 graden Celsius. Het glas vormt een barrière voor de straling, waardoor de brand zich niet […]

düsseldorf – Interver Special Glass in Meggen, Zwitserland, produceert nieuwe soorten gelaagd glas dat de straling van brand tegenhoudt. Een voorbeeld is Interflam 120, slechts 3 millimeter dik, dat meer dan twee uur weerstand biedt aan vuur van ruim 1000 graden Celsius. Het glas vormt een barrière voor de straling, waardoor de brand zich niet uitbreidt en de brandweer en hulpverleners minder bloot staan aan straling. Het geheim zit hem in een dispersie van silicafume die tussen de lagen van het glas wordt aangebracht. De dispersie heet Aerosil OX 50 en wordt geleverd door Degussa uit Düsseldorf in Duitsland.

Volgens Degussa is de nieuwe brandwerende beglazing gebaseerd op nanotechnologie, de bewerking van het materiaal op een schaal van miljoensten van een millimeter. Het product is daardoor lichter en heeft betere optische eigenschappen dan gewoon brandwerend glas. De stralingswerende laag is met het blote oog niet zichtbaar. De vertegenwoordiger van Interver Special Glass in Nederland is Scheuten Glasgroep in Venlo.

Reageer op dit artikel