nieuws

Schüco-schuifraam weerstaat regen en wind ook in hoge gevel

bouwbreed

mijdrecht – Schüco Nederland uit Mijdrecht presenteert het aluminium schuifraamsysteem Royal S 70HPS.HI. Het raam onderscheidt zich volgens de producent in design en techniek. Ook grote formaten zijn in hoogbouw wind- en regendicht.

Het raam is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de utiliteitsbouw met transparante elementengevels. Volgens de fabrikant is het bijzondere eraan dat de vleugel naar buiten beweegt en voor de vaste beglazing langs schuift. In gesloten situatie verzinkt de vleugel als het ware geheel in de gevel. Raam en vaste beglazing vormen zo een eenheid, wat een strak uiterlijk oplevert.

Alle grenzen voor de inrichting van de binnenruimte komen er ook door te vervallen. Scheidingswanden kunnen zo bijvoorbeeld optimaal worden ingezet voor de indeling van de ruimte, aldus Schüco.

De vleugels kunnen bij een maximaal gewicht van 180 kilogram tot 2.000 millimeter breed en tot 3.000 millimeter hoog worden uitgevoerd. De grootformaat elementen zorgen uiteraard voor een transparant gevelbeeld. Integratie in alle Schüco-systemen is mogelijk.

Twee geheel rondlopende afdichtingen zorgen volgens de producent voor een zeer goede winddichtheid tot 1.000 pascal. Daarmee is het raam bestand tegen extreem hoge windkracht en is het geschikt voor gebruik in hoogbouw. De isolatiewaarde bedraagt 1,7 W/m2K.

Het schuifraam kan als men dat wenst tweekleurig worden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel