nieuws

Oplossing problemen Maasvlakte nabij

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) dringt er bij de Tweede Kamer op aan alsnog snel in te stemmen met de Tweede Maasvlakte. Het parlement heeft grote aarzelingen, omdat veel risico�s nog onduidelijk zijn. Volgens Peijs valt het juist wel mee en valt pas bij het vaststellen van de pkb een definitief besluit. Zij schrijft […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) dringt er bij de Tweede Kamer op aan alsnog snel in te stemmen met de Tweede Maasvlakte. Het parlement heeft grote aarzelingen, omdat veel risico�s nog onduidelijk zijn. Volgens Peijs valt het juist wel mee en valt pas bij het vaststellen van de pkb een definitief besluit.

Zij schrijft aan het parlement dat de gerezen problemen met de Raad van State over de vislarven zo goed als onder controle zijn. Ook de uitkoop van de boeren in het gebied verlopen volgens planning. Luchtkwaliteit blijft wel over als levensgroot probleem, waarvan niemand de uitkomst kan voorspellen.

Peijs wil graag een snel besluit als “gewenst signaal” naar (internationale) marktpartijen. Het Havenbedrijf Rotterdam kan dan verder met de aanbestedingsvoorbereidingen. Binnenkort wordt duidelijk of de Kamer zich laat overtuigen.

Reageer op dit artikel