nieuws

Ook Amerikanen laten oog vallen op DIM Vastgoed

bouwbreed Premium

amsterdam – Na Homburg Invest heeft nu ook Equity One zijn oog laten vallen op DIM Vastgoed. De Amerikaanse ontwikkelaar van winkelcentra liet donderdagavond in een persbericht nog in het midden wat het Nederlandse vastgoedfonds waard is.

DIM Vastgoed staat al sinds juni in de belangstelling van Homburg Invest, eigendom van vastgoedmagnaat Richard Homburg. Zijn biedingen van 17,29 dollar per aandeel in contanten en 18,86 dollar per aandeel bij een omruil in aandelen Homburg zijn echter meerdere malen door het management van DIM afgewezen omdat die te laag zouden zijn.

Financieel directeur Howard Sipzner van Equity One maakt zich vooralsnog niet druk om de interesse van Homburg. Hij heeft het management van DIM uitgenodigd voor overleg. Binnen zeven dagen wordt bekend wat DIM volgens Equity One waard is.

DIM Vastgoed laat in reactie weten dat het zich gaat beraden op de situatie. Het bedrijf onthoudt zich verder van inhoudelijk commentaar. Homburg was vrijdag nog niet bereikbaar voor een reactie. Het aandeel DIM, waarvan er ongeveer 6,9 miljoen op de beurs in Amsterdam genoteerd staan, sloot donderdag op 17,90 dollar. De marktkapitalisatie komt daarmee op ruim 123 miljoen dollar.

Equity One is een vastgoedfonds met meer dan honderd winkelcentra in bezit in het zuidoosten van de Verenigde Staten. DIM telt in dezelfde regio zeventien winkelcentra. De vastgoedbelangen van Homburg zijn vooral geconcentreerd in Canada.

Reageer op dit artikel