nieuws

Ontwikkelaar verbetert masthefsteiger Spider

bouwbreed Premium

kolham – Ondernemer Harm Jan de Ruiter uit Kolham heeft zijn zelf ontwikkelde elektrische mast-hefsteiger Spider verder geperfectioneerd. Het materieel draait op het lichtnet en is bedoeld voor onder meer bouwbedrijven, schilders en dakbedekkers.

De Spider is een hoogwerker, rolsteiger en bouwlift in één. Het systeem bestaat uit twee masten met een loopbrug, die wordt aangedreven door twee elektro-motoren. De aluminium steiger kan tot op de centimeter op iedere hoogte tot een maximum van 9,75 meter worden ingesteld. De Ruiter heeft nu de vaste loopbrug vervangen door een triangelbrug, die in lengte kan variëren van 2 tot 16 meter. Het hekwerk van de Spider nieuwe stijl bestaat nu uit een ronde buis met een doorsnede van 50 millimeter. Dit scheelt 250 kilo in gewicht, wat ten goede komt aan het hefvermogen. Door het lichtere gewicht van de nu 550 kilo zware Spider vervalt het onderste plateau tussen beide statieven.

Het opbouwen van de steiger tot 9,75 meter werkhoogte kost volgens De Ruiter nog slechts 15 minuten. Het werken met de Spider levert volgens hem een tijdsbesparing op van 40 procent manuren per dag per man.

Triangelbruggen

Aanvankelijk kostte zijn elektrische mast-hefsteiger 29.000 euro. Door de totale besparing op materiaal en werkloon kost de Spider nu 22.000 tot 24.000 euro. De gebruiker kan de Spider ook combineren met eigen triangelbruggen en hoeft dan alleen maar de Spider-statieven te kopen. De onderbouw van de steiger staat op acht wielen. Van daaraf klimt de Spider bij de gevel omhoog naar de gewenste hoogte en wordt daar automatisch waterpas gezet. De steiger bestaat in totaal uit 24 onderdelen. Eenmaal gedemonteerd kan de Spider op de aanhanger achter de bedrijfsbus worden meegenomen.

Reageer op dit artikel