nieuws

Nieuwe Steen ziet herstel kantorenmarkt

bouwbreed Premium

amsterdam – Nieuwe Steen Investments ziet geleidelijk een herstel van de kantorenmarkt. Hoewel nog steeds sprake is van leegstand, is het dieptepunt voorbij, denkt de belegger. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde cijfers over de eerste negen maanden van 2005.

Over die periode boekte de onderneming een nettowinst van 34,6 miljoen euro. Dat is 600.000 euro meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het totale beleggingsresultaat verkoopopbrengsten, kwam uit op 44 miljoen euro.

In de eerste drie kwartalen gaf Nieuwe Steen bijna 70 miljoen euro uit aan nieuwe beleggingsobjecten. Zo investeerde het bedrijf in de aankoop van het winkelcentrum Boulevard-Zuid in Rotterdam en een winkel aan het Meubelplein in Leiderdorp. Ook voegde Nieuwe Steen een aantal kantoor- en bedrijfsgebouwen aan zijn portefeuille toe.

De vastgoedbelegger verkocht voor 38,5 miljoen euro aan onroerend goed. Eind september bestond de portefeuille uit 1390 woningen en 163 overige objecten. Gezien de lage rentestand en het gebrek aan alternatieve beleggingen blijven volgens Nieuwe Steen de prijzen voor onroerend goed hoog.

Reageer op dit artikel