nieuws

Nedrail voldoet aan veiligheidsattest

bouwbreed Premium

hoofddorp – Nedrail Spoorwegbouw voldoet als eerste spoorwegbouwer in Nederland aan de gestelde eisen van het Veiligheidsattest van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW).

De deelneming van bouwconcern Dura Vermeer beschikt daarmee over een volledig veiligheidszorgsysteem conform de nieuwe regelgeving. Het betreft hier onder meer zaken als risico-inventarisatie- en -evaluatie, taakomschrijving, certificaten en keuringen van medewerkers en afhandeling van calamiteiten.

Het Veiligheidsattest vloeit voort uit de nieuwe Spoorwegwet, die per 1 januari van dit jaar van kracht is geworden. Vanuit deze regelgeving is dit attest en daarmee de status van spoorwegonderneming een vereiste voor bedrijven die met zelfrijdend gereedschap op buitendienst gestelde hoofdspoorwegen werkzaamheden aan of nabij het spoor uitvoeren. Nedrail Spoorwegbouw had al erkenningen voor spoorwegbouw en werkplekbeveiligingsbedrijf. Ondernemingen met een Veiligheidsattest worden periodiek opnieuw beoordeeld.

Directeur ing. G. van der Laan van Nedrail Spoorwegbouw ontving het attest deze week uit handen van Unit Manager mr. P. Hoekstra van de IVW.

Reageer op dit artikel