nieuws

Minder huizen in Teteringen door mer

bouwbreed Premium

BREDA – Er komen zo�n tweehonderd woningen minder in Teteringen dan de gemeente Breda aanvankelijk had gepland. Aanleiding voor die bijstelling zijn de uitkomsten van de milieueffectrapportage. Op een aantal locaties zijn belemmeringen om te bouwen. Vorig jaar zette de Raad van State een streep door drie bestemmingsplannen in Teteringen, omdat de gemeente Breda geen […]

BREDA – Er komen zo�n tweehonderd woningen minder in Teteringen dan de gemeente Breda aanvankelijk had gepland. Aanleiding voor die bijstelling zijn de uitkomsten van de milieueffectrapportage. Op een aantal locaties zijn belemmeringen om te bouwen.

Vorig jaar zette de Raad van State een streep door drie bestemmingsplannen in Teteringen, omdat de gemeente Breda geen mer had uitgevoerd. De bouwplannen moesten daardoor worden opgeschort.

Ter compensatie van het verlies van de woningen in Teteringen wil het college een kleine honderd huizen extra bouwen in Stadsdonken, een nog te bouwen wijk op de grens van Breda en Teteringen. Dat betekent dat het uiteindelijk verlies voor uitkomt op honderd: 2770 in plaats van 2870 woningen.

De vertraging en de bijstelling van de plannen kost Breda 8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel