nieuws

Intaquin sleept Sint-Maarten voor rechter

bouwbreed Premium

philipsburg – Het lokale energiebedrijf Gebe op Sint-Maarten heeft de opdracht gekregen een geïntegreerd riool- en drinkwatersysteem te bouwen en beheren. Het bedrijf heeft de voorkeur gekregen boven het Nederlandse Intaquin. Volgens het eilandbestuur heeft het plan van Gebe een concurrentievoordeel ten opzichte van dat van Intaquin. Maar het Nederlandse bedrijf laat het hier echter […]

philipsburg – Het lokale energiebedrijf Gebe op Sint-Maarten heeft de opdracht gekregen een geïntegreerd riool- en drinkwatersysteem te bouwen en beheren. Het bedrijf heeft de voorkeur gekregen boven het Nederlandse Intaquin.

Volgens het eilandbestuur heeft het plan van Gebe een concurrentievoordeel ten opzichte van dat van Intaquin. Maar het Nederlandse bedrijf laat het hier echter niet bij zitten. Vorig jaar tekenden Intaquin en de overheid van Sint- Maarten een intentieverklaring, waar het bedrijf zich nu op beroept. Intaquin eist 1,5 miljoen euro omdat Sint-Maarten de gemaakte afspraken niet is nagekomen en wil ook 8,9 miljoen dollar wegens verlies van verwachte winst. Een rechter moet zich binnenkort over de kwestie uitspreken.

Reageer op dit artikel