nieuws

Inbraakbestendige reclamefolie weert warmte

bouwbreed

neumünster – Glasfolie weert ultraviolet licht en warmte uit bijvoorbeeld bedrijfsruimten en maakt met een opdruk reclame voor wat er binnen gebeurt. De veiligheidsuitvoering verhindert dat inbrekers de ruiten inslaan en met de bedrijfsmiddelen aan de haal gaan. Zo vult het ene voordeel het andere aan, vindt SignDesign uit het Duitse Neumünster.

De folie kan aan de binnenkant van een ruit worden geplakt of aan de buitenkant waar het meer effect sorteert. Het effect bestaat uit een aangenamer binnenklimaat.

Het is �high-tech�-folie met verschillende lagen waarvan Sign Design ruim 300 soorten zegt te kunnen aanbieden. Metaaldeeltjes kaatsen de warmte uit het zonlicht terug zodat het binnen niet merkbaar donkerder wordt. De folie kan net zo worden gereinigd als gewoon vensterglas.

Het materiaal is in hoge mate krasvast en kan tientallen jaren mee.

Het opbrengen van de folie gebeurt met een speciale techniek. De lijmlaag voorkomt dat water onder de folie komt. De lijm is specifiek voor de folie ontwikkeld. Naast warmte weert de folie ook de A- en B-varianten van ultraviolet licht. De kleurloze folie uitvoering van de folie vertraagt merkbaar verkleuring. De gekleurde uitvoering houdt kleuren tot tien maal langer goed. Met dat in gedachten noemt SignDesign de folie een oplossing om verkleuring achter etalageruiten tegen te gaan. De folie is een standaardproduct dat op maat wordt gemaakt en ter plaatse wordt opgebracht.

Reageer op dit artikel