nieuws

Houten weert autos uit centrum stad

bouwbreed

houten – De gemeenteraad van Houten heeft definitief gekozen voor een �knip� in het centrum. Daarmee wordt het centrum slechts nog bij uitzondering bereikbaar voor automobilisten, die met deze maatregel gedwongen van de parkeerring gebruik te maken. De knip, twee paaltjes die de doorgang naar het centrum versperren, komt in combinatie met een verkeersgeleidingssysteem, dat […]

houten – De gemeenteraad van Houten heeft definitief gekozen voor een �knip� in het centrum. Daarmee wordt het centrum slechts nog bij uitzondering bereikbaar voor automobilisten, die met deze maatregel gedwongen van de parkeerring gebruik te maken.

De knip, twee paaltjes die de doorgang naar het centrum versperren, komt in combinatie met een verkeersgeleidingssysteem, dat meldt waar en hoeveel ruimte er is in de parkeergarages. De knip blijft anderhalf jaar in werking. Daarna neemt de gemeente opnieuw een besluit over de knip. De maatregel gaat in per begin 2006, als fase 1 van het project Houten-Centrum van aanvangt. Het project behelst onder meer winkels, een bioscoop en een parkeergarage.

Reageer op dit artikel