nieuws

Eerste paal ADO-stadion op 23 november de grond in

bouwbreed

DEN HAAG – De eerste paal voor het nieuwe stadion van ADO Den Haag gaat 23 november de grond in. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd voorstel van de Haagse wethouder Stolte (sport) aan de betrokken raadscommissie.

Hoewel de benodigde vergunningen nog niet onherroepelijk zijn, wil de gemeente Den Haag dat er geen extra tijdverlies, en dus financieel verlies, wordt geleden. Het nieuwe onderkomen kan bij goedkeuring door de raadscommissie nog voor het begin van het voetbalseizoen 2007-2008 klaar zijn.

Het stadion, dat Ballast Nedam bouwt bij het Prins Clausplein, had er al eind dit jaar moeten staan. De bouw werd opgehouden door procedurele kwesties. Tot opluchting van de gemeente liet de Raad van State vorige week weten de verleende milieuvergunning niet te schorsen, zoals omwonenden hadden gevraagd.

Tegen dit besluit loopt een bodemprocedure, waarvan de uitkomst begin februari 2006 wordt verwacht. Maar wethouder Stolte put uit de uitspraak van de Raad van State zoveel vertrouwen dat hij de kans klein acht dat de bouw moet worden gestaakt.

ADO Den Haag zit nu nog in het oude Zuiderparkstadion, dat financieel weinig perspectief biedt. De vertraging heeft de gemeente 5 miljoen euro extra gekost. (anp)

Reageer op dit artikel