nieuws

Ecophon-plafondpanelen flexibel af te werken

bouwbreed Premium

etten-leur – Ecophon heeft twee nieuwe producten voor de randafwerking van zijn akoestische glaswol plafondpanelen, de Ecomega Bandraster en de Ecophon Edge.

De Ecomega Bandraster is een bandrasterprofiel van verzinkt bandstaal met een mat-witte coating. Het wordt gemonteerd in een verlaagde draagconstructie met behulp van hangers. Het zorgt ervoor dat wanden goed aansluiten. In het profiel is daarvoor een buigzame kunststof montagestrip verwerkt. Er kunnen schroeven in worden bevestigd om elementen op te hangen. Ook kunnen zwakstroomkabels voor bijvoorbeeld de verlichting worden weggewerkt in de strip. Het voordeel van het Ecomega Bandraster-systeem is dat het flexibel is te gebruiken in ruimten die nogal eens van indeling en grootte veranderen en waar een goede geluidsabsorptie vereist is, zoals kantoor- en vergaderruimten, zegt Ecophon.

De Ecophon Edge is een representatief randafwerkingsprofiel voor vrijhangende plafondeilanden. Het is geschikt voor ruimten waar een wand-tot-wandinstallatie niet mogelijk is, of waar om esthetische en akoestische redenen een plafondeiland gewenst is. Deze profielen hebben een gepoedercoate mat-witte structuurlak. De ingetogen hellingshoek geeft het profiel een subtiel karakter, vindt de producent.

Reageer op dit artikel