nieuws

Deining over grootschalige nieuwbouw Bunnik

bouwbreed

bunnik – Er is een groeiend conflict ontstaan tussen de provincie Utrecht en de gemeente Bunnik, over de bouw van veertienhonderd woningen in de vierde kern. De provincie blijft bij haar standpunt dat daar niet mag worden gebouwd. Oorspronkelijk wilde Bunnik in dit gebied 5000 huizen neerzetten. Maar met het oog op het provinciale Streekplan, […]

bunnik – Er is een groeiend conflict ontstaan tussen de provincie Utrecht en de gemeente Bunnik, over de bouw van veertienhonderd woningen in de vierde kern. De provincie blijft bij haar standpunt dat daar niet mag worden gebouwd. Oorspronkelijk wilde Bunnik in dit gebied 5000 huizen neerzetten. Maar met het oog op het provinciale Streekplan, waarmee bebouwing in de vierde kern is uitgesloten, reduceerde de raad het aantal te bouwen woningen tot 1400 en koos hij voor meer inbreiding. De provincie meent dat Bunnik “de bestuurlijke verhoudingen onnodig onder druk zet.

Reageer op dit artikel