nieuws

Binnen vijf jaar brug over de Marowijne

bouwbreed Premium

paramaribo – Binnen vijf jaar moet er een brug liggen over de Marowijne, de rivier die Suriname van buurland Frans-Guyana scheidt. Dit hebben de autoriteiten van de voormalige Nederlandse kolonie en het overzeese gebiedsdeel van Frankrijk afgesproken. De bouw van de brug, die de plaatsen Albina in Suriname en Saint-Laurent du Maroni in Frans-Guyana met […]

paramaribo – Binnen vijf jaar moet er een brug liggen over de Marowijne, de rivier die Suriname van buurland Frans-Guyana scheidt. Dit hebben de autoriteiten van de voormalige Nederlandse kolonie en het overzeese gebiedsdeel van Frankrijk afgesproken.

De bouw van de brug, die de plaatsen Albina in Suriname en Saint-Laurent du Maroni in Frans-Guyana met elkaar moet verbinden, maakt deel uit van het ambitieuze plan van alle landen op het Zuid-Amerikaanse continent om de infrastructuur te verbeteren en elkaars landen beter bereikbaar te maken. De kosten van bijna vijftig miljoen euro voor de ruim anderhalve kilometer lange brug, worden door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) gedragen.

Deze instantie financiert ook de verbetering van de 270 kilometer lange kustweg tussen Albina en Nieuw-Nickerie.

Reageer op dit artikel