nieuws

BAM presteert ook goed in Engeland

bouwbreed

londen – BAM-dochters HBG UK en Edmund Nuttall prijken op nummer negen in de tophonderd van Engelse aannemers. De enige andere Nederlander is Heijmans-dochter Leadbitter op plaats 91.

Met een gezamenlijke omzet van bijna 1,3 miljard pond (1,9 miljard euro) bevinden de BAM-bedrijven zich in een gezelschap van elf bedrijven dat meer dan 1 miljard pond omzet. Pas bij nummer vier op de lijst wordt de 2 miljoen pond overschreden. De grootste is Amec met 4,8 miljard pond (7 miljard euro). Leadbitter haalt een omzet van 113 miljoen pond.

Wordt gekeken naar resultaat, dan halen de BAM-dochters onder leiding van topman Peter Brooks 39 miljoen pond binnen waarmee de bedrijven plaats acht behalen. Hier staat de Engelse bouwer Taylor Woodrow nummer 1 met een tien keer zo hoog resultaat. De brutomarge van dit bedrijf ligt dan ook op een ongekend hoog percentage van meer dan tien.

In het lijstje gebaseerd op groei van de omzet is HBG/Nuttall te vinden op plaats 23 met een stijging van 23,3 procent. Hier verslaat Babcock iedereen met een omzetstijging van 68,1 procent.

Wordt vergeleken met de totale sector, dan presteren de BAM-dochters bovengemiddeld. Gemiddeld genomen lag de omzetgroei in de bouw op 9,4 procent. De winstgroei kwam uit op 17,7 procent.

Voor al zijn werk voor BAM toucheert Peter Brooks een inkomen van 532.000 pond (780.000 euro). Met deze �fooi� komt hij nog niet eens in de top-25 salarissen. De echte grootverdiener is Stewart Milne van het gelijknamige bedrijf die 3,8 miljoen pond mee naar huis neemt. Dat is dan wel meer dan 20 procent van de brutowinst.

Reageer op dit artikel