nieuws

Albeton en Mebin het zuinigst met energie

bouwbreed Premium

haarlem – De provincie Noord-Holland heeft de Amsterdamse bedrijven Albeton en Mebin uitgeroepen tot de beste energiebespaarders in de Noord-Hollandse betonbranche. Albeton is winnaar in de categorie oude betoncentrales en realiseerde door investeringen aanzienlijke energiebesparingen bij een ruim dertig jaar oude centrale. Mebin was de beste in de categorie nieuwe centrales. Beide bedrijven hebben vooral […]

haarlem – De provincie Noord-Holland heeft de Amsterdamse bedrijven Albeton en Mebin uitgeroepen tot de beste energiebespaarders in de Noord-Hollandse betonbranche. Albeton is winnaar in de categorie oude betoncentrales en realiseerde door investeringen aanzienlijke energiebesparingen bij een ruim dertig jaar oude centrale. Mebin was de beste in de categorie nieuwe centrales. Beide bedrijven hebben vooral winst geboekt door technische verbeteringen aan de centrales en forse brandstofbesparingen door goed rijgedrag van chauffeurs tijdens transporten.

Dit jaar namen 14 bedrijven met 24 betoncentrales deel aan het provinciale project �Energiebesparing in het betonbedrijf�. Ze hebben gemiddeld 16,2 procent op hun energierekening bespaard en 1,5 miljoen kilo minder CO2 uitgestoten. Vorig jaar deden zes andere bedrijven mee. De twintig bedrijven beheren circa 75 procent van de Noord-Hollandse betoncentrales. Uit onderzoek blijkt dat de meeste betonbedrijven de gedane investeringen binnen drie jaar terugverdienen.

Vertegenwoordigers van de winnende bedrijven ontvingen gisteren in het Provinciehuis Haarlem uit handen van de Commissaris van de Koningin de bijbehorende oorkonde.

Reageer op dit artikel