nieuws

Zweden moedigt het vrije ondernemerschap aan

bouwbreed Premium

stockholm – De Zweedse regering lanceert een actieprogramma om het zelfstandig ondernemerschap te bevorderen.

Scholieren worden geïnformeerd over de mogelijkheden en moet tevens praktijkervaring kunnen opdoen. Verder is er een plan om de bureaucratische rompslomp voor ondernemers en bedrijven te verlichten door simpelere regels, minder formulieren en minder registratieplicht. Een kleine driehonderd concrete verbeteringen dienen de komende vijf jaar te zijn doorgevoerd. Ook belastingverlichting, verbeterde toegang tot risicodragend kapitaal, vergemakkelijkte opvolging bij pensionering en exportondersteuning voor het mkb horen erbij.

Volgens economieminister Östros moet Zweden mikken op kennis en deskundigheid en niet op lage lonen. Verder vormt een genereus sociaal vangnet de voorwaarde voor een goed ondernemersklimaat en niet andersom, aldus de bewindsman. “Sociale zekerheid legt de basis voor dynamiek, acceptatie van structuurveranderingen en initiatief.”

Reageer op dit artikel