nieuws

Zelfstandigen betalen 4,4 procent zorgpremie

bouwbreed Premium

den haag – Zelfstandigen gaan 4,4 procent aan inkomensafhankelijke zorgpremie betalen. Dit bedrag komt boven op de nominale premie die rond de 1100 euro uitkomt. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met deze premievaststelling is het ministerie tegemoet gekomen aan de kritiek uit de Tweede Kamer. Die vreesde […]

den haag – Zelfstandigen gaan 4,4 procent aan inkomensafhankelijke zorgpremie betalen. Dit bedrag komt boven op de nominale premie die rond de 1100 euro uitkomt. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met deze premievaststelling is het ministerie tegemoet gekomen aan de kritiek uit de Tweede Kamer. Die vreesde dat onder meer zelfstandige ondernemers veel te veel kwijt zouden zijn aan de premies voor de zorgverzekering.

Verzekeraars moeten voor medio december de hoogte van de nominale premie vaststellen. Het Centraal Planbureau rekent op 1106 euro.

Reageer op dit artikel