nieuws

Vergunning theater Middelburg terecht

bouwbreed

MIDDELBURG – De gemeente Middelburg heeft zorgvuldig gehandeld bij het afgeven van een bouwvergunning voor een A-theater aan de Zuidsingel in Middelburg. Dat is het oordeel van de rechtbank in Dordrecht. Een aantal omwonenden vond dat de bouwvergunning voor het theater onterecht was afgegeven, maar de rechter verklaarde hun beroepen ongegrond. De uitspraak komt kort […]

MIDDELBURG – De gemeente Middelburg heeft zorgvuldig gehandeld bij het afgeven van een bouwvergunning voor een A-theater aan de Zuidsingel in Middelburg. Dat is het oordeel van de rechtbank in Dordrecht. Een aantal omwonenden vond dat de bouwvergunning voor het theater onterecht was afgegeven, maar de rechter verklaarde hun beroepen ongegrond.

De uitspraak komt kort nadat de gemeenteraad van Middelburg juist heeft besloten om niet verder te gaan met de bouw van het theater aan de Zuidsingel vanwege de technische problemen met bouwput en de verzakkingen in de omgeving. Een nieuwe locatie is nog niet bekend.

De omwonenden, verenigd in Belangenvereniging van A tot Z, zeiden direct na afloop van de raadsvergadering al dat hun bezwaren nu achterhaald zijn. Dat betekent niet dat hun strijd voorbij is. Ze richten zich nu op de hoogte en de afhandeling van de schadevergoeding. De zes ton die de raad heeft toegezegd is volgens juridisch adviseur A. Holleman veel te weinig.

De gemeente laat weten toch verheugd te zijn over de uitspraak, ook al lijkt die weinig relevant meer. “Het is fijn om te weten dat we juist hebben gehandeld”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel