nieuws

Ruim 3 miljoen voor bereikbaarheid Den Haag

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente Den Haag trekt 3,1 miljoen euro uit om de verbindingsweg tussen de Utrechtsebaan (A12) en het centrum te reconstrueren.

Dat heeft een woordvoerder gisteren laten weten. Het is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de bereikbaarheid van de hofstad en de doorstroming op de centrumring te verbeteren.

De werkzaamheden aan de Zuid-Hollandlaan, Koningskade en Dr. Kuyperstraat moeten in de zomervakantie van 2006 plaatsvinden. De gemeente wil onder meer de indeling van de opstelvlakken richting centrum en Scheveningen wijzigen en filedetectielussen aanleggen. Door de aanpassingen aan de verbindingsweg zal niet alleen de doorstroming van verkeer beter worden, maar ook de luchtkwaliteit. Rijdende auto�s zijn immers minder schadelijk voor het milieu dan wachtende auto�s.

Wethouder Bruins van verkeer wil van Den Haag de best bereikbare grote stad in Nederland maken. De ligging van Den Haag aan zee maakt het vrijwel onmogelijk om een ringweg om de stad te leggen, dus moesten andere oplossingen worden gezocht. Daar is het aanpassen van kruisingen er één van.

Verder werkt de stad ter hoogte van Voorburg aan het Trekvliettracé, een directe verbinding tussen de A4 en het stadscentrum. Aan de noordkant is de Hubertustunnel in aanleg, voor verkeer vanuit Leiden en Amsterdam naar het gebied bij Madurodam en het Nederlands Congres Centrum. RandstadRail moet in 2006 een betere bereikbaarheid per openbaar vervoer bewerkstelligen. (anp)

Reageer op dit artikel