nieuws

Rijk steunt aanpak Zuidplein Rotterdam

bouwbreed Premium

rotterdam – De gemeente Rotterdam krijgt van minister Dekker (VROM) 8,9 miljoen euro om het gebied rond het metro- en busstation Zuidplein op te knappen. Zo kan de gemeente het onveilige karakter van het gebied rond het winkelcentrum aanpakken. Ook komt er nieuwbouw van woningen, horeca en winkels en wordt de openbare ruimte anders ingedeeld. […]

rotterdam – De gemeente Rotterdam krijgt van minister Dekker (VROM) 8,9 miljoen euro om het gebied rond het metro- en busstation Zuidplein op te knappen. Zo kan de gemeente het onveilige karakter van het gebied rond het winkelcentrum aanpakken.

Ook komt er nieuwbouw van woningen, horeca en winkels en wordt de openbare ruimte anders ingedeeld. Het geld van het Rijk komt van de zogeheten BIRK-regeling.

Reageer op dit artikel