nieuws

Recordbedrag voor parkeergarage Zuidas

bouwbreed Premium

amsterdam – De exploitant van parkeergarages Q-Park neemt voor een recordbedrag van 105 miljoen euro de nieuwe parkeergarage onder het project Mahler 4 aan de Zuidas in Amsterdam over. Het gaat om het grootste bedrag dat ooit voor een parkeergarage in Nederland en in Europa is betaald, aldus directeur W. Vleugels van Q-Park. Q-Park neemt […]

amsterdam – De exploitant van parkeergarages Q-Park neemt voor een recordbedrag van 105 miljoen euro de nieuwe parkeergarage onder het project Mahler 4 aan de Zuidas in Amsterdam over.

Het gaat om het grootste bedrag dat ooit voor een parkeergarage in Nederland en in Europa is betaald, aldus directeur W. Vleugels van Q-Park.

Q-Park neemt de garage over van de Duitse vastgoedmaatschappij CGI. De garage heeft 2000 overdekte parkeerplaatsen en ligt vlak bij de hoofdkantoren van ABN Amro en ING, tegenover het World Trade Center. De parkeergarage ligt onder het centrum van de Zuidas dat medio 2007 klaar moet zijn. Fase 1 van de garage is inmiddels opgeleverd en biedt ruimte aan 1150 auto�s. De tweede fase komt er over twee jaar bij.

“Voor Q-Park is het belangrijk om aanwezig te zijn op een internationaal knooppunt als dit. Ook omdat in de komende 10 jaar in het gebied nog grote uitbreidingen zijn te verwachten”, aldus Vleugels. Hij gaat ervan uit vijf jaar verlies op de garage te lijden.

Reageer op dit artikel