nieuws

Politie doet weinig bij diefstal materieel

bouwbreed

hilversum – De inzet van politie en justitie bij diefstal van materiaal en materieel van bouwplaatsen is beneden de maat. Dit vindt Bouwend Nederland-voorzitter L.C. Brinkman die voor de AVRO-radiomicrofoon reageerde op de toename van diefstallen waarover Cobouw medio augustus berichtte. Volgens Centraal Beheer Achmea is er in een jaar tijd sprake van een toename […]

hilversum – De inzet van politie en justitie bij diefstal van materiaal en materieel van bouwplaatsen is beneden de maat. Dit vindt Bouwend Nederland-voorzitter L.C. Brinkman die voor de AVRO-radiomicrofoon reageerde op de toename van diefstallen waarover Cobouw medio augustus berichtte.

Volgens Centraal Beheer Achmea is er in een jaar tijd sprake van een toename van materiaal en materieel met 165 procent. In tien jaar tijd is de schade vervijfvoudigd.

Brinkman noemt die toename onrustbarend, temeer daar het om steeds grotere zaken gaat die worden gestolen. “Het gaat niet meer om een bakje spijkers of een hamer, maar om grote spullen als bulldozers en honderden kilo�s materiaal.”

De beveiliging van bouwplaatsen roept dan ook hoe langer hoe meer vragen op. “Je komt voor vragen te staan als �moet je de hekken onder stroom zetten�. Dat zullen we natuurlijk niet doen. Maar het is wel de vraag, hoe hoog moeten de hekken zijn, hoeveel prikkeldraad moet je eromheen zetten, hoeveel honden moeten er zijn. Uiteindelijk moet de klant de kosten betalen”, aldus Brinkman. Politie en justitie doen wat hem betreft onvoldoende om daders op te sporen. “Waar diefstallen regelmatig gebeuren en geen follow-up plaatsvindt, moeten de bedrijven nog maar eens praten met de politie.”

Reageer op dit artikel