nieuws

Overgangsrecht in de maak voor vut en prepensioen

bouwbreed Premium

den haag – Aanvullend overgangsrecht is in de maak voor werkgevers die hun pensioenregeling niet voor 1 januari 2006 hebben aangepast aan de nieuwe regels voor vut, prepensioen en levensloop. Dit heeft het kabinet besloten.

Volgens een meting van De Nederlandsche Bank zou de pensioenregeling voor een kwart van de werknemers op 1 januari 2006 nog niet zijn aangepast aan de nieuwe situatie. Door de overgangsregeling, die zal gelden tot 1 januari 2007, heeft dit voor deze werknemers geen gevolgen. De werkgevers hoeven volgens de regeling alleen belasting te betalen over het deel van de pensioenopbouw over 2006 dat niet voldoet aan de nieuwe regels. De heffing op deze zogeheten bovenmatige pensioenopbouw bedraagt 52 procent. De betrokken organisaties van werkgevers, werknemers, pensioenfondsen en verzekeraars kunnen op hoofdlijnen instemmen met de ingangsdatum 1 januari 2006 en met de overgangsregeling. Momenteel wordt de overgangsmaatregel uitgewerkt in een wetsvoorstel dat het kabinet nog voor 1 januari 2006 aan de Tweede en Eerste Kamer zal aanbieden.

Reageer op dit artikel