nieuws

Noorse kustwegtraject project van de eeuw

bouwbreed

oslo – In Noorwegen is een kustwegtraject tot nationaal bouwwerk van de eeuw gekozen. De verkiezing was georganiseerd door brancheorganisatie Byggenæringen in het kader van het honderdjarig jubileum van Noorwegen als onafhankelijke staat (1905-2005). Het traject in kwestie is de zogenoemde Atlantische Oceaanweg in het fjordengebied ten zuiden van Trondheim. De in 1989 in gebruik […]

oslo – In Noorwegen is een kustwegtraject tot nationaal bouwwerk van de eeuw gekozen. De verkiezing was georganiseerd door brancheorganisatie Byggenæringen in het kader van het honderdjarig jubileum van Noorwegen als onafhankelijke staat (1905-2005).

Het traject in kwestie is de zogenoemde Atlantische Oceaanweg in het fjordengebied ten zuiden van Trondheim.

De in 1989 in gebruik genomen ruim 8 kilometer lange weg verbindt twee eilanden en telt in totaal acht bruggen.

Het spectaculaire project kreeg 29 procent van de 40.000 uitgebrachte stemmen. Aan de verkiezing ging een voorronde vooraf, waarbij elke provincie een bouwwerk naar voren kon schuiven. De bekendmaking van het winnende project vond deze week plaats in Oslo en werd bijgewoond door kroonprins Haakon. Op de tweede plaats belandde de eerder dit jaar geopende nieuwe Svinesundsbrug op de grens met Zweden.

Reageer op dit artikel