nieuws

Nieuwe voorzitter: GTI is binnen drie jaar weer gezond

bouwbreed

bunnik – GTI boekt binnen drie jaar weer een gezonde winstmarge van zon 3 procent. Dat zegt de nieuwe bestuursvoorzitter van het Bunnikse installatieconcern, E. van den Assem.

Door de aanhoudende malaise in de installatiesector kon GTI over het afgelopen jaar maar net uit de rode cijfers blijven. Inmiddels is het concern een ingrijpende reorganisatie gestart die ten koste zal gaan van duizend arbeidsplaatsen.

“De cijfers over 2005 zullen nog slecht zijn door de herstructurering. In 2006 achtervolgt die ons ook nog, maar in 2007 moeten we in staat zijn gezonde resultaten te laten zien”, zegt Van den Assem in een gesprek met deze krant. Hij mikt op een brutomarge van 5 procent en een nettowinstmarge van 3 procent. “Daarmee zijn wij tevreden en halen we de klanten niet het vel over het been.”

Streven van Van den Assem is een bedrijf met zeven- tot achtduizend werknemers. Afgelopen jaren werd het aantal medewerkers al teruggebracht tot 9000. Dit en volgend jaar worden duizend banen geschrapt. Verdere krimp wordt behaald door verkoop van verschillende bedrijven. In elk geval zullen twee onderdelen van telecomdochter Vitel worden afgestoten.

“Dit jaar moet het grootste deel van de sanering worden doorgevoerd, maar reeel is dat we medio volgend jaar pas klaar zullen zijn.”

De nieuwe topman benadrukt dat de Franse moeder Suez achter de afslankoperatie staat en ook financieel bijspringt. Daarmee drukt hij de geruchten dat Suez weer af wil van de in 2001 gekochte installateur, de kop in. “GTI wordt niet verkocht”, verzekert Van den Assem. “Anders zouden ze ook niet zoveel geld in ons steken. Suez is juist een enorme steun in de rug.” Als alle installatieconcerns in Nederland bereid zijn capaciteit in te leveren, voorziet Van den Assem op termijn weer een “bloeiende branche”, waar ruimte is voor alle huidige grote spelers. “De business is niet slecht, er is alleen sprake van overcapaciteit en druk op de prijzen.”

Reageer op dit artikel