nieuws

Nieuw Fries Museum weer stap dichterbij

bouwbreed Premium

leeuwarden – De bouw van een Fries Museum in het centrum van Leeuwarden komt dichterbij. De drie noordelijke provincies, verenigd in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), willen 5 miljoen euro reserveren voor de bouw van het museum. De subsidie komt op de grootste particuliere gift ooit aan een culturele instelling. Architect Bonnema liet bij zijn overlijden […]

leeuwarden – De bouw van een Fries Museum in het centrum van Leeuwarden komt dichterbij. De drie noordelijke provincies, verenigd in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), willen 5 miljoen euro reserveren voor de bouw van het museum.

De subsidie komt op de grootste particuliere gift ooit aan een culturele instelling. Architect Bonnema liet bij zijn overlijden in 2002 in een legaat 18 miljoen euro na voor de bouw van een Fries museum. Binnenkort vergaderen Provinciale Staten over co-financiering en extra subsidie. Daarmee zou het bouwbedrag van 35,5 miljoen euro zijn verzameld. “Dan is het nog aan de gemeenteraad. Eind 2006 kan de bouw beginnen. De oplevering verwachten we dan in 2009”, aldus een woordvoerder van de provincie.

Reageer op dit artikel