nieuws

Mammoet herstelt bruggen New Orleans

bouwbreed

new orleans – Mammoet helpt bij het herstel van twee bruggen die bij de orkaan Katrina grote schade hebben opgelopen. Het gaat om de Causeway-bruggen Oost en West over het Pontchartrainmeer op de Interstate Highway 10, de belangrijkste toegangsweg naar het getroffen rampgebied in New Orleans en cruciaal voor de ontsluiting. Het herstel, dat deze […]

new orleans – Mammoet helpt bij het herstel van twee bruggen die bij de orkaan Katrina grote schade hebben opgelopen. Het gaat om de Causeway-bruggen Oost en West over het Pontchartrainmeer op de Interstate Highway 10, de belangrijkste toegangsweg naar het getroffen rampgebied in New Orleans en cruciaal voor de ontsluiting. Het herstel, dat deze week nog begint, verloopt in twee fasen. Mammoet brengt de brugdelen van de brug aan de oostkant (de minst beschadigde) weer terug op zijn plaats. Voor de ontbrekende brugdelen haalt Mammoet de brugdelen van de westkant die nog goed zijn, los om ze te vervoeren en te plaatsen op de brug aan de oostkant. In fase twee brengt Mammoet de brugdelen aan de westkant terug op zijn plaats.

Het bedrijf heeft in de belangrijkste delen ter wereld geavanceerd eigen hijs- en transportmaterieel om waar dan ook snel aan de slag te kunnen. Reden waarom aannemer Boh Bros die de opdracht heeft verkregen voor het totale project, Mammoet heeft gevraagd voor deze bergingswerkzaamheden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels