nieuws

Lage rentestand doet Zweedse bouw goed

bouwbreed

stockholm – De bouwconjunctuur in Zweden gaat ongekende hoogtes tegemoet dankzij het lage renteniveau en de aanleginitiatieven in de publieke sector. Die rooskleurige visie op de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de nabije toekomst heeft de bouwwerkgeversbond Sveriges Byggindustrier (BI) geuit in zijn nieuwe conjunctuurprognose. In de woningbouw is het tempo de afgelopen 2 jaar […]

stockholm – De bouwconjunctuur in Zweden gaat ongekende hoogtes tegemoet dankzij het lage renteniveau en de aanleginitiatieven in de publieke sector. Die rooskleurige visie op de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de nabije toekomst heeft de bouwwerkgeversbond Sveriges Byggindustrier (BI) geuit in zijn nieuwe conjunctuurprognose. In de woningbouw is het tempo de afgelopen 2 jaar al met 40 procent opgevoerd, wat in het lopende jaar resulteert in 31.500 nieuwe behuizingen. In 2006 groeit dit marktsegment volgens BI verder naar 33.500 woningen, mede door de sterke politieke druk op de openbare woningcorporaties. De kantorenbouw klimt bovendien langzaam uit het dal. Niettemin wordt de grote drijfkracht volgend jaar de gww, waar de investeringen gaan stijgen met 10 procent naar 6,5 miljar euro.

Reageer op dit artikel