nieuws

Interesse Rusland voor Duitse flats

bouwbreed

berlijn – Rusland heeft grote belangstelling voor het hergebruik van flats uit Oost-Duitsland. Vergaande onderhandelingen bestaan over de levering van delen van de beruchte Plattenbau voor de realisering van 240.000 vierkante meter woonruimte in Sint Petersburg. “Het ziet er naar uit dat de Oost-Duitse platenbouw na vijftien jaar in een volledig nieuwe vorm voor een […]

berlijn – Rusland heeft grote belangstelling voor het hergebruik van flats uit Oost-Duitsland. Vergaande onderhandelingen bestaan over de levering van delen van de beruchte Plattenbau voor de realisering van 240.000 vierkante meter woonruimte in Sint Petersburg.

“Het ziet er naar uit dat de Oost-Duitse platenbouw na vijftien jaar in een volledig nieuwe vorm voor een comeback staat”, aldus de Duitse bouwminister M. Stolpe.

Een delegatie uit Rusland heeft zich op een proefproject in Schildow laten overtuigen dat de gesloopte betonplaten nog zeker een levensduur hebben van tachtig jaar. In het plaatsje bij Berlijn worden voor de eerste keer de oude flatplaten gebruikt om eengezinswoningen te maken. Volgens Stolpe lopen door gebruik te maken van het gerecyclede flatmateriaal de besparingen bij de woningbouw op tot 30 procent. Het plan is om vooral betonplaten uit de Oostzeezone te leveren aan Rusland. Het materiaal gaat dan per schip naar Sint Petersburg.

Reageer op dit artikel